Service95 Logo
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme
Issue #018 Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Portraits of resale platform founders Clare Richardson of Reluxe and Noelle Bonner of The Nobo Clare Richardson, Reluxe © Dan Martensen, Reluxe; Matchesfashion; Noelle Bonner, The Nobo © Hillary Jeanne Photography

Redukto, ripërdor, “Reluxe”: Platforma për rishitjen e produkteve të modës që sjell luksin, emocionet dhe etikën në blerjet e leverdishme

Me ndikimin e dëmshëm që industria e modës ka pasur në mënyrë të pamohueshme në mjedis, konsumatorët janë detyruar të shqyrtojnë zakonet e tyre në bërjen e shpenzimeve dhe blerjeve. Si rrjedhojë, stigma rreth blerjes së artikujve të stilit të vjetër dhe të përdorur ka marrë një kthesë tjetër gjatë dy viteve të fundit dhe tregjet për rishitjen e produkteve nuk shihen më si të dorës së dytë. Për fat të keq, ekziston një anë negative. Këto platforma janë ngarkuar edhe më shumë deri në masën që janë kthyer në shqetësim, të vërshuara me mallra të falsifikuara dhe shërbim nën nivelin e duhur. Prandaj, një burim i mirëkuruar, i besuar dheetik është kthyer në vendin më të kërkuar.

Këtu del në skenë Clare Richardson. Stilistja shumë e kërkuar e modës dhe konsulentja e markës ka lançuar Reluxe, një faqe interneti për rishitjen e produkteve dhe ofrimin e shërbimit personal, për ata që nuk kanë kohë të lirë dhe që janë të pasionuar pas stilit ekologjik. “Ndjeva sikur kishte një boshllëk në treg për njerëz si unë që donin të blinin produkte të përdorura, por nuk donin të shikonin mijëra produkte”, shpjegon Richardson. Reputacioni i saj si influencuese e industrisë (ajo së fundmi ka bashkëpunuar me Matchesfashion dhe është e preferuara e disa prej shtëpive më prestigjioze të modës në botë – duke përfshirë Hermès dhe Balenciaga), aftësia e saj për stilim të thjeshtë dhe romanca e saj e gjatë me modën klasike e kanë ndihmuar Richardson të fitojë një klientelë të madhe dhe besnike. Ajo i zgjedh me kujdes produktet e tyre klasike, të veçanta dhe të përditshme në koleksionin e saj të thesarit. Çuditërisht, çmimet janë (relativisht) të përballueshme nga të gjithë. Kjo, thotë Richardson, është e qëllimshme. Brenda platformës së kuruar me kujdes të nivelit të mesëm dhe të lartë, të dorës së dytë dhe klasike “Reluxe”, do të gjeni një përzierje produktesh pak të konsumuara –në kushtetë shkëlqyera – që kushtojnë shumë më pak se çmimi origjinal.Në kohën e këtij shkrimi, kishte një fund të zi me xhufkëIsabel Marant për 120 £, këpucë me taka të stolisura Manolo Blahnik për 350 £,sandale Simone Rocha për £250 (këpucët e stilistes mund të shiten përafërsisht tri herë më shumë se ky çmim) dhe, për ato në kërkim të investimit të pjesëve të veshjeve që do të ruajnë gjithmonë vlerën e tyre,sërë xhaketash leshi origjinale, klasike, me ngjyrë karamele Chanel për 1000 £ (për të rejat mund të paguani më shumë se 4000 £). Ndërsa, sigurisht, gama në asnjë mënyrë nuk pasqyron çmimet e larta të prodhuara në masë, vizioni i Richardson është që Reluxe do t’i frymëzojë njerëzit të blejnë në një mënyrë që është përfundimisht më e mira për planetin; megjithatë, ajo është realiste për realizimin e kësaj ëndrre.“Shpresoj që pas pesë vitesh, klientët do të preferojnë më shumë produktet e parapëlqyera. Por nëse ata blejnë artikuj të rinj, shpresoj që të jenë cilësorë, artikuj të jashtëzakonshëm që i rezistojnë kohës”. Këtu do të gjeni katër platforma të tjera të rishitjes së produkteve luksoze që po rikthejnë emocionin e blerjeve të parapëlqyera:
Designer Exchange Me një prani të suksesshme në internet dhe dyqane fizike, Designer Exchange ju dërgon në një vend të mrekullueshëm të çantave krahas veshjeve dhe aksesorëve më të fundit – si dhe të cilësisë së mirë – për të rinovuar veshjet tuaja. Open For Vintage Ofertat e rregullta në Open For Vintage ju ofrojnë mundësinë të shtoni aksesorët e veshjeve tuaja me çmime befasuese. Përmes portalit “Repair And Restore”, klientët mund t’i transformojnë këto çanta të përdorura. The Hosta Themeluar nga njohësi i çantave luksoze, Danni Dance, The Hosta ofron një faqe interneti të kuruar me kujdes të çantave shumë të kërkuara të parapëlqyera – përgatituni të gjeni gjithçka, nga klasiket Chanel deri tek ato të dorës Louis Vuitton.
The Nobo Noelle Bonner është platforma e parë që e dimensionoi shërbimin luksoz të dërgesave – platforma e saj elektronike e tregtisë The Nobo ju ofron mundësinë e ndërrimit të artikujve me një vlerë të ngjashme e me një tarifë më të ulët.   Yelena Grelet është gazetare multimediale dhe regjisore filmash që jeton në Londër 

Read More

Subscribe