Service95 Logo
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 
Issue #010 Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Promotional artwork for comedian Alex Edelman's show Just For Us © Alex Edelman, 2022

Qesh mirë kush qesh i fundit: Si i shndërroi komediani hebre, Alex Edelman, postimet e tij provokuese antisemitike në një shfaqje tepër të suksesshme. 

Kur komediani dhe shkrimtari hebre, Alex Edelman, performoi për tri javë në shfaqjen e tij Just For Us – që gërmon në antisemitizmin për të shkaktuar të qeshura – në teatrin “Cherry Lane” të Nju Jorkut në fund të vitit 2021, ai nuk e parashikoi se brenda një kohe të shkurtër do të performonte në një teatër edhe më të madh: në atë të SoHo Playhouse”. Falë vlerësimit të kritikës, biletave të shitura dhe pjesëmarrësve të profilit të lartë (si Jerry Seinfeld, Billy Crystal, Matthew Broderick, Sarah Jessica Parker, Benj Pasek dhe Josh Groban) që atëherë, Edelman është kthyer në kryefjalën e “Theatreland”. Pavarësisht kësaj, Edelman nuk është rishtar. Shfaqjet e tij në teatrin “West End” të Londrës dhe në festivalin “Fringe” të Edinburgut kanë qenë të suksesshme edhe më parë. Në vitin 2020 ai ishte shkrimtari kryesor dhe producenti ekzekutiv i Saturday Night Seder, një shfaqje speciale virtuale në YouTube, e mbushur me yje, ku historia e Pashkës u tregua përmes muzikës dhe komedisë, shfaqje e cila mblodhi fonde për “Fondacionin e CDC-së për reagimin ndaj COVID-19” (deri tani janë mbledhur 3,5 milionë dollarë). Gjatë kësaj kohe ai shkroi gjithashtu skenarin e shfaqjes për të cilën po flasin të gjithë. Me shfaqjen e një koleksioni anekdotash gazmore nga jeta e Edelman, Just For Us u frymëzua nga abuzimet antisemitike që ai mori në internet, pas së cilave mori pjesë fshehurazi në një nga tubimet e nacionalistëve të bardhë. Edelman, i cili e përshkruan veten si kurioz, neurotik dhe mirënjohës, në një marrëdhënie me judaizmin “që ndryshon vazhdimisht”, thotë: “Mendoj se gjatë pandemisë përjetova pak më shumë nga komuniteti hebre, përmes miqve dhe veprimtarive në të cilat u përfshiva. Kjo e ndihmoi vërtet shfaqjen, sepse nëse marrëdhënia ime me judaizmin ndryshon, atëherë kjo manifestohet përmes ndryshimeve aktuale në shfaqje. Just For Us është një pjesë që jo vetëm provokon bashkëbisedime, por edhe nxit komunitetin. Edelman beson se një nga arsyet që shfaqja është tërheqëse – e cila është një nga më të përfolurat në Nju Jork – është sepse të gjithë janë në kërkim të një qëllimi më domethënës, qoftë kjo nëpërmjet fesë, identitetit kulturor, perceptimit personal, familjes apo komunitetit. Nuk ka hije dyshimi se vala e suksesit të Edelman flet për komedianët e tjerë që po bëjnë emër. Këshilla e tij? “Mbani standarde shumë të larta për veten tuaj, sepse njerëzit zakonisht i arrijnë standardet e tyre”. Ai gjithashtu beson se duhet të shkruash për tema që i njeh mirë, qofshin këto të turpshme apo të sikletshme, dhe ta përqafoni atë tematikë që ju pushton. Dhe ajo që e ka pushtuar gjithmonë Edelman është përballja me çështje më të mëdha se vetë ai. Kjo ishte ajo që e vendosi atë në këtë trajektore të madhe, e cila prodhoi këtë shfaqje të zgjuar solo. Lypni, merrni ose gjeni një biletë. Gala Gordon është një aktore britanike, producente dhe bashkëthemeluese e studios kinematografike Platform Presents, e cila krijon një platformë për zhvillimin e talenteve 

Read More

Subscribe