Service95 Logo
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë
Issue #036 Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Images of book covers Virgil Abloh: Figures Of Speech; Art And Climate Change; Jimmy DeSana: Submission; 52 Artists: A Feminist Milestone and Salman Toor: No Ordinary Love

Pesë libra për artin dhe modën që duhet t’i merrni në konsideratë këtë vjeshtë

Nga një vëllim i plotë mbi një figurë jokonformiste të kulturës së Nju Jorkut deri në një vëzhgim thelbësor dhe në kohë krizash klimatike nga një këndvështrim artistik, ne ju ofrojmë një përzgjedhje botimesh të reja dhe të ardhshme që ia vlen të lini hapësirë ​​në raftin e librave

 1. Virgil Abloh: Figures Of Speech nga Virgil Abloh
  Ky vëllim i plotë, i krijuar nga vetë Virgil Abloh, është një katalog i veprës eklektike dhe vizionare të stilistit të ndjerë, midis artit, modës dhe dizajnit. I botuar së bashku me ekspozitën e nderuar të udhëtimeve 2019-23 të Abloh, ky botim me 500 faqe shqyrton praktikën shumëdisiplinore të stilistit përmes eseve, prototipeve, frymëzimeve dhe imazheve arkivore, të ndërthurura me komente private nga Abloh, për të ofruar një vështrim të plotë nga prapaskenat e botës së një prej personazheve kulturore më me ndikim të shekullit të 21-të. 
 2. Art And Climate Change nga Maja dhe Reuben Fowkes
  Ky libër plot ilustrime analizon në pesë kapituj fushat e artit dhe ekologjisë, dinamikën e dëmshme midis kapitalizmit racor dhe ndryshimeve klimatike, ekstraktivizmit dhe pasigurisë klimatike, duke shqyrtuar gjithashtu mënyrat optimiste për të arritur rimëkëmbjen ekologjike. Vëllimi thekson rëndësinë e ndryshimeve klimatike dhe pasojat e tmerrshme të mosveprimit për ta ndaluar atë.
 3. Jimmy DeSana: Submission nga Drew Sawyer. Parathënie nga Anne Pasternak. Epilog nga Laurie Simmons
  Ky është vëllimi i parë që i përkushtohet tërësisht veprës fotografike të Jimmy DeSana, një figurë vendimtare dhe pak e eksploruar në skenën e artit, muzikës dhe filmit të Nju Jorkut të viteve ’70 dhe ’80. “Submission” eksploron në detaje se si DeSana ekzaminon trupin e njeriut, në një mënyrë të bukur artificiale, të përdredhur dhe të deformuar me ngjyra monokromatike ose verbuese, duke eksploruar gjithashtu marrëdhënien midis gjinisë, seksualitetit dhe konsumizmit në mënyra që shpesh janë surrealiste dhe zbavitëse.
 4. 52 Artists: A Feminist Milestone nga Lucy Lippard, Amy Smith-Stewart dhe Alexandra Schwartz
  Për të festuar 51-vjetorin e ekspozitës novatore Twenty Six Contemporary Women Artists, e kuruar nga Lucy Lippard në Muzeun e Artit Bashkëkohor “Aldrich” në 1971, ky libër ilustron veprat e artistëve të përfshirë në ekspozitën origjinale, si dhe një grup prej 26 artistësh që identifikohen si ferma dhe jogjinor. Vëllimi gjurmon transformimin e praktikave artistike feministe gjatë pesëdhjetë viteve të fundit, duke festuar përparimin e bërë në aspektin e shikueshmërisë së grave në botën e artit, por edhe duke theksuar shqetësimet intensive për të drejtat e tyre sot. 
 5. Salman Toor: No Ordinary Love nga Asma Naeem, Evan Moffitt dhe Hanya Yanagihara. Parathënie nga Christopher Bedford
  Kjo monografi shoqëron ekspozitën e parë retrospektive të Salman Toor në Muzeun e Artit në Baltimore, e cila përfshin veprat thelbësore të artistit: foto private të jetëve të imagjinuara të djemve “queer” me lëkurë ngjyrë kafe që jetojnë midis Nju Jorkut dhe Azisë Jugore. Vepra e Toor që tërhoqi shumë vëmendje për paraqitjen unike të kalueshmërisë së jetës të ngjyrosur me realitetin, zemërimin dhe ankthin, i cili, siç e përshkruan kuratorja Asma Naeem në parathënie, “minon kompleksitetin e të qenit emigrant, “queer” dhe njerëzor”. Krahas portretizimeve narrative ndjellëse auto-imagjinare të Toor, vëllimi përfshin gjithashtu një tregim të ri origjinal të shkurtër nga shkrimtarja e mirënjohur Hanya Yanagihara, e ftuara jonë në Sezonin e Parë të podkastit At Your Service

Nini Barbakadze është gazetare mode dhe redaktore e botimeve Phreak, e cilaka botuar artikuj të ndryshëm për “Financial Times”, “Love Magazine”, “Metal Magazine”, “Forbes”, “Coeval Magazine” dhe “Year Zero”

Read More

Subscribe